jordgubb & rabarberglass

rabarberglass, jordgubbsglass, strawberry ice cream, gelato, nybakat.se, Magdalena Larsson

Hoppas att ni alla har haft en fin midsommar!

Här kommer ett recept på en sommrig jordgubb & rabarberglass:

Recept:

  • 200 g   Mjölk
  • 150 g   Socker
  •             Vanlij (pulver)
  • 3 st      Äggulor
  • 15 g     Socker
  • 150 g   Jordgubbar och rabarber
  • 200 g   Kesella vanilj
  1. Mixa rabarbern och jordgubbarna tillsammans med kesellan.
  2. Värm mjölk, 150 g socker och vaniljpulver i en kastrull till 77ºC
  3. Vispa, under tiden, äggulor och 15 g socker till ett pösigt skum.
  4. Vispa försiktigt ner äggulan i den varma mjölken och värm till 85ºC. Var jättenoga med att röra hela tiden så att det inte blir ”äggröra” i botten på kastrullen.
  5. Tag av kastrullen från plattan så fort smeten blivit 85ºC och vispa ner den i kesellablandningen.
  6. Kör några varv med mixerstav för att få den helt slät.
  7. Ställ bunken med smeten i en större bunke med isvatten för att skynda på kylningsprocessen och låt stå i kyl tills smeten är helt kall.
  8. Kör smeten i glassmaskin och ställ in den färdiga glassen nån timme i frysen så att den stelnar till ordentligt
  9. Servera

På bilden har jag serverat glassen tillsammans med lemon curd, hackade rostade hasselnötter och jordgubbar och så dekorerade jag med rabarberskal och myntablad.

rabarberglass, jordgubbsglass, strawberry ice cream, gelato, nybakat.se

3 reaktioner till “jordgubb & rabarberglass”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>