Kontakt

Om du har några frågor så går det jättebra att skriva till den här mailadressen:

nybakatinfo@gmail.com

6 reaktioner till “Kontakt”

 1. Hej,
  Jag undrar om man kan beställa färdiga blommor hos er. Jag hade behövt dom till fredag så jag undrar om det är möjligt om ni har. Annars undrar jag om du vet någonstans jag kan beställa. Har försökt googla på det och den enda jag hittar är ”kakburken”
  Hoppas ni kan ge mej ett snabbt svar då tiden rinner ifrån mej.
  Mvh Anette Wallgren

  1. Hej Anette! Vad är det för blommor du är ute efter? Jag är ju ingen återförsäljare eller så men jag kanske kan hjälpa dig ändå? 

 2. Hej. Jag blev nyfiken på av poolish är och hittade din hemsida. Med detta inlägg vill jag bara hälsa och berömma dig för den otroligt vackra påfågeln. Fantastisk! Du har säkert en lysande framtid för dig i konditorbranschen!
  Med vänliga hälsningar
  Lena

 3. Hej,
  Jag har länge velat lära mig att göra chokladdekorationer utav tempererad choklad såsom blommor, blad, chokladrullar m.m men jag tycks inte lyckas. Kan aldrig forma chokladen (Den går från att vara rinnig till att vara stenhård vilket gör det väldigt svårt att böja den ;P) Har även funderingar på vilken chokladsort/märke som är mest lämpad till detta, vill helst kunna köpa den i en vanlig affär och inte på nätet, har du några tips?
  Mvh Louise

  1. Hej Louise!
   Vad är det för blommor och blad du vill göra? Du menar inte att du vill modelera blommor och blad av choklad? För isåfall behöver du modeleringschoklad. Den är mjuk och formbar, lite som maisipan.

   När det gäller att temperera så går det bra med vilken choklad som helst sålänge det inte är choklad där man bytt ut kakaosmöret mot vegetabiliskt fett (sån choklad behöver inte tempereras för att stelna, men den säljs inte i vanliga mataffärer).
   Med andra ord så funkar det utmärkt med tex. Vanlig marabouchoklad.

   Jag vet inte vad för slags rullar du vil göra, men du kan tex. Strecka tempererad choklad över en liten kvadratisk bit bakplåtspapper som du sedan rullar ihop och låter stelna. När den stelnat helt så kan du ta bort pappret och du har fått en liten ”galler-cylinder”.

   Om du vill ha verklighetstrogna blad så kan du pensla undersidan på riktiga blad med tempererad choklad. När chokladen stelnat så drar du bara bort bladen från chokladen.

   Hoppas att du blev något klokare. Hör gärna av dig om du undrar över nåt mer!

   Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>