Italiensk maräng – Grundrecept

Italiensk maräng

Italiensk maräng:

  • 120 g Äggvita (ca 3 äggvitor)
  • 200 g Socker
  • 50 g Vatten
  • Ev. färg och smaksättning

Gör såhär:

  • Vispa äggvitan till ett hårt skum. (se till att ha en ren bunke och att ingen äggula kommit med)
  • Koka under tiden sockret och vattnet till 120 grader. Rör om i början så att inte sockret bränns fast i bottnen på kastrullen men rör inte för mycket för då kan sockret kristalliseras.
  • Häll ner den varma sockerlagen i äggvitan under vispning och fortsätt vispa tills marängen svalnat.
  • Medan den vispar kan du om du vill tillsätta tex. färg och smak.

Nu är marängen klar att användas. Den kan användas till lite allt möjligt tex. passar den utmärkt till att spritsas på cupcakes eller pajer. För att få en fin ”bakad”yta på marängen bränner man av den med en liten gasolbrännare eller sätter in det man har marängen på i ugnen (med grill) en kort stund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>