Valnötsbollar

Valnötsbollar

Valnötsbollar

200 g Smör eller margarin

100 g Strösocker

150 g Havregryn

50 g Mandelmassa

50 g Valnötter (krossade/hackade)

Eventuellt en skvätt valnötsarom för att förstärka smaken.

Vit choklad och karamellströssel att rulla i

  1. Blanda smör/margarin, mandelmassa och strösocker
  2. Blanda i övriga ingredienser och smaka ev. av med lite valnötsarom (jag använder essenser från Essencefabriken i Stockholm)
  3. Forma till bollar och låt stelna något i kylen
  4. Smält den vita chokladen i micro eller vattenbad
  5. Rulla bollarna, först i chokladen och sen i strösslet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>